Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Измий малините и ги сложи в дълбока тенджера. Добави лимоновия сок, бадемовия екстракт и захарта. Кипни, като разбъркваш и вари 4 минути. Провери дали сместа се е желирала! Свали от котлона и разбъркай с амаретото. Ако на повърхността се е образувала твърде много пяна, внимателно я обери. Напълни стъклените буркани, докато сместа е още гореща, затвори веднага, постави върху капачката. След около 10 минути обърни бурканите и ги остави да се охладят.
Съвет: Направи си сам/сама екстракта от бадем: 50 г бадеми на 150 мл водка – нарежи бадемите, сложи ги във висока бутилка и покрий с водка. Разклащай на всеки 2-3 дни и съхранявай на тъмно място в продължение на 6 месеца.
Сподели или принтирай рецептата