Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Изплакни къпините с течаща вода, отцеди добре и подсуши. Загрей къпините бавно на слаб огън за няколко минути. Пасирай с ръчен пасатор и остави да се охлади.
Разбъркай със захарта и лимоновия сок, кипни докато бъркаш и остави да ври 4 минути. Пробвай дали сместа е желирана. Напълни с нея до половината подготвените буркани, затвори свободно и постави на хладно място.
Започни с конфитюра от праскови, когато конфитюрът от къпини вече се е охладил. Залей прасковите с гореща вода, след това потопи в ледена вода, обели, отстрани костилките и нарежи на парчета. Пюрирай в блендер заедно с желиращата захар и лимоновия сок. Кипни докато бъркаш постоянно и остави да ври за 7-9 минути. Пробвай дали сместа е желирана. Дръпни тенджерата от котлона, добави ликьора и разбъркай. Остави конфитюра да се охлади леко, като бъркаш често. Изсипи конфитюра от къпини до ръба на буркана, затвори веднага и остави да се охлажда.
Сподели или принтирай рецептата