Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Освен желание, е много важно да имаш правилните съставки, както и да знаеш какво точно да направиш с тях. Тук ще откриеш практически съвети и видеоклипове с рецепти, които да направят от теб истински майстор на сладкото. Разбира се, за да събудим допълнително апетита ти за нови предизвикателства, сме ти подготвили и много идеи за рецепти.
Нека вдъхновението бъде с теб!
Количеството плодове зависи от типа желираща захар:
За да се съхрани конфитюра правилно, е необходимо да подготвиш бурканите и капачките по правилния начин. Има няколко възможности:
Важно: Бурканите трябва да са топли при бутилиране, в противен случай могат да се счупят, когато се сипе горещият конфитюр!
Извари капачките в продължение на 10 минути в кипяща вода с оцет, след което ги извади върху чиста кърпа, за да изсъхнат.
Вече всичко е готово и може да пристъпиш към действие:
Най-важното при сипването на конфитюра е ръбовете на бурканчето да останат чисти, тъй като пръските пречат при затварянето. За удобство, може да използваш фуния, която пасва добре на гърлото на буркана, след което, за всеки случай, да почистиш ръба с домакинска хартия.
Важно: Конфитюрът трябва да се бутилира, докато е още горещ. Оптималната температура при затваряне е 40 °C, за да се създаде вакуум и по този начин да се гарантира дълъг срок на годност.
Бурканите с конфитюр се съхраняват най-добре на тъмно, сухо и при стайна температура.
Конфитюрът може да се замразява, като по този начин цветът и вкусът му се запазват до 60 месеца.
За да се запази качеството на плодовете, е особено важно да се замразят бързо. Така не се образуват кристали, които разрушават клетъчната структура. Затова:
Вкусен домашен конфитюр? Нищо по-лесно от това, нашите видеоклипове с инструкции стъпка по стъпка ще са полезни както на начинаещите, така и на професионалистите. Няма да повярваш колко бързо и лесно става с желираща захар ЗАХИРА, ако не видиш с очите си. Гледай нашия YouTube канал.