Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Съставки за около 4-6 порции
За лимоновия крем
За крема „тирамису“
За сиропирането с малини
Освен това
Приготвяне на лимоновия крем
За лимоновия крем най-напред в малка тенджера разбъркайте с тел всички съставки с изключение на маслото така, че да няма бучки.
След това загрейте сместа, като постоянно я разбърквате, и на среден огън нагрявайте дотогава, докато придобие консистенция на пудинг.
Прекарайте лимоновия крем през сито, оставете го малко да изстине, след което с бъркане добавете към него маслото.
Покрийте лимоновия крем с прозрачно фолио и го оставете да изстине до стайна температура.
Приготвяне на крема „тирамису“
Сложете всички съставки за крема в съд за разбъркване и го бийте дотогава, докато се получи лека кремообразна маса. (Когато масата се втвърди, престанете да разбивате, защото в противен случай може да спадне.)
Приготвяне на тирамисуто с малини и лимон
За малиновия сироп разбъркайте всички съставки и топнете за кратко няколко бишкоти в сместа.
След това сложете бишкотите в стъклени чаши или в голяма тава, като покриете с тях дъното.
Разпределете отгоре малко от крема „тирамису“, както и от лимоновия крем, след което покрийте с малини.
Направете няколко такива пласта и накрая завършете с крем „тирамису“.
Гарнирайте тирамисуто с пресните малини и лимоновите резенчета и го сложете за съхранение в хладилника до поднасянето му.
Сподели или принтирай рецептата