Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За форма с диаметър 22 см:
За джинджифиловите къщички:
За блатовете (Вниманието ни е необходимо два пъти):
За белия шоколадов крем:
Допълнително:
За декорация:
За джинджифиловите къщички и декорацията:
Приготви тесто за джинджифилови курабийки и го остави да почине.
Загрей фурната на 180°C (горен/долен нагревател).
Разточи тестото върху леко набрашнена повърхност с дебелина около 5 мм. Изрежи къщички с различни размери и печи 12-14 минути.
За глазурата смеси пудра захар и вода до получаване на гъста паста. При нужда добави още захар. Постави глазурата в пош, изрежи върха и декорирай изстиналите къщички. Остави да изсъхнат.
За декорацията посипи кристална захар върху хартия за печене. Измий боровинките, остави ги да се отцедят леко и ги оваляй в захарта. Разбъркай добре, за да полепне захарта. Остави да съхнат (около половин ден).
За блатовете:
Използвай празната кофичка от заквасената сметана като мерителна единица.
Загрей фурната на 180°C (горен/долен нагревател).
В купа разбий заквасената сметана, яйцата, маслото и захарта.
В друга купа смеси какаото, бадемите, брашното, бакпулвера и джинджифиловата подправка, след което бързо ги добави към течните съставки.
Изсипи тестото в намазнена форма и печи около 40-45 минути.
Приготви втори блат и остави и двата да изстинат. Ако е нужно, изравни ги и ги разрежи хоризонтално на две.
За белия шоколадов крем:
Разтопи белия шоколад и сметаната заедно на слаб огън. Остави да изстине леко.
Смеси кварка, маскарпонето и пудрата захар до гладкост, след което добави разтопения шоколад.
Сглобяване:
Постави първия блат върху голяма чиния и намажи с половината от конфитюра.
Добави следващия блат и намажи с белия шоколадов крем. Продължи да редуваш слоевете с крем и конфитюр.
Постави последния блат и намажи останалия крем в средата на тортата.
Използвай останалата глазура, за да намажеш гърбовете на джинджифиловите къщички и ги прикрепи около тортата.
Поръси със захаросаните боровинки отгоре и сложи тортата в хладилника преди сервиране.
Забележка: Блатовете са леко ронливи, но стават много сочни.
Сподели или принтирай рецептата