Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Глазура
Загряваме млякото да стане хладко. Към него добавяме маята и ги разбъркваме.
Поставяме всички сухи съставки в голяма купа и ги разбъркваме.
Постепенно добавяме сместа с млякото и маята, като разбъркваме съставките с миксер (куки за тесто). Когато всичко се омеси в хомогенно тесто, месим отново с ръце. Покриваме го и оставяме да втаса на топло място поне за 30 минути.
Когато тестото удвои обема си, разточваме го на голям квадрат върху набрашнена повърхност и го намазваме със сладкото. Навиваме го плътно на руло откъм дългата страна. С шева обърнат надолу, разрязваме с остър нож по дължина руло. Увиваме двете ленти една в друга за да образуваме венец и ги поставяме върху тава, застлана с хартия за печене - усукваме краищата. Покриваме го и оставяме да втасва за още 30 минути.
Загряваме фурната на 180 градуса горно/долно печене. Печем венеца за около 50 минути, докато придобие златист цвят.
Смесваме съставките за глазурата и поливаме с нея изстиналия венец. Поръсваме с шамфъстък.
Сподели или принтирай рецептата