Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
200 г извара
50 мл прясно мляко
1 яйце
100 мл олио
70 г кристална захар ЗАХИРА за глазурата
1 пакетче ванилия
½ ч.л. лимонена кора
1 щипка сол
400 г брашно
20 г бакпулвер
80 г масло
80 г кристална захар ЗАХИРА
1 пакетче ванилия
Загрей фурната на 180º С (отгоре и отдолу) и покрий тавата с хартия за печене. Сложи изварата, млякото, захарта за глазура, ванилията, яйцето, лимонената кора и олиото в купа и разбъркай. Смеси брашното с бакпулвера и добави в купата. Омеси всички съставки в гладко тесто.
Разточи масленото тесто с извара на леко набрашнена работна повърхност до дебелина около 0,5 см и изрежи зайчета (или други форми). Постави нарязаните бисквитки върху тава, застлана с хартия за печене. Разтопи маслото и намажи с него зайчетата. Печи великденските зайчета около 10 минути. Смеси захарта с ванилията.
След това намажи отново горещите великденски зайчета с разтопеното масло и притисни намаслената страна в захарната смес. Остави да се охладят напълно.
Съвет: Великденските зайчета са най-вкусни пресни. Ако искаш да ги запазиш, най-добре е да ги поставиш в плътно затворена метална кутия и да се изядат в рамките на 1-2 дни, тъй като доста бързо изсъхват.
Сподели или принтирай рецептата