Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За тялото:
3 рулца бутер тесто
кристална захар ЗАХИРА за поръсване
За крема:
500 г извара
300 г маскарпоне
150 г заквасена сметана
200 г пудра захар ЗАХИРА
прибл. 6 с. л. боровинки (размразени)
За украсата:
различни сладки неща като шоколадови или марципанови яйца
бяла кристална захар ЗАХИРА (за поръсване)
цветя
боровинки
Извади бутер тестото от хладилника 20 минути предварително, за да не се счупи при разточване. Загрей фурната до 200° C отгоре и отдолу. Разточи бутер тестото. Нарисувай силуета на великденско зайче на лист А4 и го изрежи. Постави шаблона върху бутер тестото и го изрежи с остър нож. Поръси със захар и печи в предварително загрятата фурна в продължение на 7 минути. Извади, покрий с фолио и печи още 7-10 минути до златисто-кафяво. (така бутер тестото не бухва твърде много). Остави да изстине.
Повтори с другите две ролки от бутер тесто. Остави трите части да изстинат напълно.
Съвет: От остатъка от тестото може да изрежеш още форми, примерно сърчица, които също да се изпекат.
За крема отгоре смеси изварата, маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар и добави боровинките. Напълни крема в сладкарски пош със среден размер отвор или накрайник със звезда.
Постави първото зайче върху чиния и нанеси крема. Постави втория заек върху крема и отново намажи. Сложи последния заек най-отгоре, нанеси крем и украси.
За украса могат да се използват различни сладки неща като шоколадови яйца, яйца от марципан, поръсване със захар, но също така и цветя, целувки или плодове.
Сподели или принтирай рецептата