Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
2 яйца
50 г кристална захар ЗАХИРА
75 мл олио
75 мл яйчен ликьор (вариант: ванилов сос или 50 мл прясно мляко)
40 г брашно
40 г нишесте
1 ч. л. бакпулвер
3 с. л. смляно маково семе
За покритието:
70 г маскарпоне
70 г извара
25 г кристална захар ЗАХИРА
За украсата:
100 г суров марципан
30 г кристална захар ЗАХИРА
1 щипка зелена хранителна боя
Загрей фурната до 180º С отгоре и отдолу. Разбий на сняг яйцата със захарта. Добави бавно олиото и яйчения ликьор. Смеси брашното с нишестето и бакпулвера и добави към сместа.
Сложи маковото семе и разбъркай до хомогенна смес. Постави хартиени формички за мъфини в металните форми за мъфини. Напълни ги до 2/3 с тестото. Печи мъфините за около 15 минути. Остави да изстинат.
Смеси съставките за заливката. Напълни в сладкарски пош със заострен шприц и облей обилно мъфините.
За украсата смеси добре марципана със захарта за глазура и боята. Постави малки топчета марципан в преса за чесън и натисни. Нарежи с нож и постави като тревно гнездо отгоре. Постави бонбони-великденски яйца върху тревното гнездо. Готово е за сервиране.
Съвет: Яйцето може да бъде заменено със същото количество ванилов сос или с 50 мл прясно мляко.
Сподели или принтирай рецептата