
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За тестото:
За глазурата:
В купа се слагат брашното, пудрата захар и ваниловата захар. Бързо нарежете студеното масло на малки парченца и го добавете. Добавете яйце и сол. Омесете всички съставки бързо на гладко тесто. Увийте в стреч фолио и приберете в хладилника за около 30 минути.
Загрейте фурната на 180 градуса горна и долна топлина. Застелете тава с хартия за печене. Поръсете леко работната повърхност с брашно, разточете тестото с помощта на валяк и изрежете бисквитки.
Поставете белтъците в купа и разбъркайте. Постепенно добавете пудрата захар и лимоновия сок. Разбъркайте около 10 минути. Сместа трябва да е вискозна и да тече бавно надолу по пръчиците за смесване. Ако сместа е твърде гъста, добавете капка по капка лимонов сок. Изсипете белтъчна глазура в купа. Поставете хранителния оцветител върху клечка за зъби. Разпределете точки в белтъчната глазура и използвайте клечката за зъби, за да начертаете линии през белтъчната глазура, за да създадете мрамор.
Потопете равномерно едната страна на охладените сладки в мраморната белтъчна глазура. Избършете излишната белтъчна глазура отстрани с пръсти. Оставете да изсъхне.
Сподели или принтирай рецептата