Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За тестото
За крема от сирене
За обвивката с конфети:
Загрейте фурната до 170°C с вентилатор. Застелете тавата с хартия за печене и отгоре наредете 2 форми за торта с диаметър 20 cm. Покрийте формите с алуминиево фолио, за да остане тестото във формите.
За тестото изстискайте лимона и настържете кората на един лимон. Разбийте яйцата и захарта за печене до пухкава смес. Добавете олиото бавно. Внимателно разбъркайте водата, лимоновия сок и лимоновата кора. Смесете брашното и бакпулвера в купа и ги добавете към тестото. Разбъркайте добре. Добавете конфети и разбъркайте за кратко.
Разделете тестото наполовина във всяка форма и печете около 35 – 40 минути (пробвайте с клечка за зъби!). Оставете да изстине във формата. Използвайте нож, за да извадите тортата от формите.
За крема от сирене Размекнете (но не разтопявайте!) маслото във фурната. Разбийте мекото масло за около 1 минута, добавяйте лъжица по лъжица пудрата захар. Накрая добавете крема сиренето с лъжица до получаване на кремообразна пухкава смес. Разбъркайте 10 – 20 ml разбита сметана, ако е необходимо.
Разрежете охладените блатове на тортата наполовина хоризонтално. Поставете първата основа върху въртяща се поставка или чиния. Разпределете отгоре около 3 – 5 супени лъжици крема от сирене с връх. Поставете втория блат отгоре и отново намажете крема от сирене. Повторете стъпките, докато сглобите всички блатове. Накрая намажете горната и страничната повърхност на тортата с крема от сирене. Най-добре е да използвате шпакла за тесто или шпатула за това.
Поставете кърпа под тортата (за да можете да използвате отново падналата поръска) и украсете тортата с поръски по желание. Например, покрийте тортата с поръски или просто разпределете поръски върху горната и страничната повърхност на тортата. Охладете.
Съвет: идеална рецепта за парти при следващия карнавал!
За инструкции стъпка по стъпка
Сподели или принтирай рецептата