Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За трите блата за торта:
За крема:
За захаросаните ядки:
Загрейте фурната до 170 ° C горещ въздух. Покрийте три форми с подвижно дъно с хартия за печене. Разбийте яйцата със захарта за няколко минути, докато се образува плътен крем. Разтопете маслото. Поставете брашното с какаото, бакпулвера, канелата и подправката за меденки и сол в купа. Постепенно разбърквайте разтопено масло, яйчно-захарна смес, мед и мътеница, докато получите равномерно тесто.
Разделете тестото между трите форми. Печете основите за торта в предварително загрятата фурна за 25 до 30 минути. (Направете тест с клечка!) Докато е още горещ, извадете го от формата и го обърнете. Оставете да се охлади.
За крема разбийте сметаната, ядковия нуга крем, пудрата захар и ваниловата захар. Изстържете сърцевината на шушулка ванилия и добавете подправката за меденки към крема. Добавете какаото за печене.
Намажете блата за торта със сладко от червени боровинки и една трета от крема и нареждайте блатовете на тортата последователно, като намажете тънък слой сладко от червени боровинки върху всеки блат. Завършете със сметаната и отстранете крема отстрани с помощта на шпатула за торта. Оставете тортата да отлежи в хладилника за няколко часа.
За захаросаните ядки сварете фината кристална захар с вода в тенджера, докато разбърквате. Оставете да ври, докато се образува сироп. Добавете ядките, разбъркайте ги за кратко в сиропа и поставете върху хартия за печене, за да изсъхнат.
Преди сервиране украсете ръба на тортата с пресните клонки розмарин и със захаросаните ядки и по желание с няколко пресни боровинки.
Сподели или принтирай рецептата