Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за една форма за хляб
За тестото:
Слагаме млякото да заври, добавяме мака като постоянно разбъркваме, след което отстраняваме от огъня и оставяме да се накисне за около 30 минути.
Нарязваме ябълките на четвъртинки, отстраняваме сърцевината, обелваме ги и ги настъргваме на едро ренде.
Загряваме предварително фурната на 180 °C с вентилатор. Намазваме форма за хляб и я посипваме с брашно или я застиламе с хартия за печене.
Разделяме яйцата и разбиваме белтъците на твърда пяна. Разбиваме маслото, захарта и жълтъците да станат пухкави. Прибавяме с бъркане гриса, бакпулвера и настърганите ябълки. Разбъркваме ги с мака и внимателно прибавяме разбитите белтъци.
Изсипваме тестото във формата за печене и за около 55 минути печем (проверяваме с дървена шпатула). Поръсваме охладеният сладкиш със захар.
Забележка: Тази торта е много сочна и има чудесен вкус и на следващия ден.
Сподели или принтирай рецептата