Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Форма за торта с диаметър 18 см
Пълнеж от извара и маскарпоне
Загряваме фурната на 180 градуса горно/долно печене. Намазваме формата за торта с краве масло и я поръсваме с галета.
За масленото тесто разбиваме енергично яйцата, постепенно добавяме захарта и ваниловата захар, докато сместа стане светложълта и пухкава и удвои обема си.
Пресяваме брашното с бакпулвера и щипка сол и внимателно ги добавяме към яйчената смес.
Изсипваме ги в намаслена и набрашнена форма за торта и печем за около 40 минути до светлокафяв цвят. Проверяваме с дървена шпатула.
Междувременно накисваме листите желатин в студена вода.
Смесваме обезмаслената извара с маскарпонето и захарта.
Изстискваме желатиновите листи, и ги разтопяваме в тенджерка на много слаб огън. Добавяме и разбъркваме 3 супени лъжици от сместа с извара и маскарпоне към желатина. Отстраняваме ги от огъня, добавяме към желатиновата смес и останалата смес от извара и маскарпоне. Накрая ги овкусяваме с лимоновия сок. Покриваме ги и охлаждаме в хладилника за 2 часа.
Разрязваме охладения блат наполовина и намазваме със сиропа от бъз.
Изваждаме от хладилника крема от извара и маскарпоне и поставяме пълнежа между блатовете на тортата, а останалия крем разпределяме по външните части и отгоре. Охлаждаме до готовност за сервиране.
Украсяваме със сушените цветя.
Сподели или принтирай рецептата