Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За ронливото маслено тесто от спелта
Крем от извара
За трохите
За ронливото маслено тесто сложете брашното и пудрата захар в купа.
Нарежете бързо студеното краве масло на малки парченца с нож и ги добавете. Добавете яйцето и солта и омесете всички съставки в тесто. 4. Веднага след като стане гладко, увийте го в прозрачно фолио и го оставете в хладилника за около 30 минути.
За крема с извара разбийте кравето масло с фината кристална захар и ваниловата захар на пяна. Добавете кора от лимона, изварата и яйцата. Разбъркайте добре заедно. Накрая добавете нишестето, като го минете през сито и разбъркайте. Измийте плодовете, отцедете добре и ги разрежете наполовина, ако е необходимо. Смесете плодовете с 1 супена лъжица брашно от спелта.
За трохите разтопете кравето масло и го оставете да се охлади. Бързо омесете охладеното масло с брашното, солта, ваниловата и фината кристална захар, за да оформите трохи. Поставете трохите в хладилника.
Загрейте фурната до 180 градуса отгоре и отдолу. Намажете с масло форма с подвижно дъно. Разточете ронливото маслено тесто върху набрашнена работна повърхност. Поставете в приготвения съд и натиснете силно както отдолу, така и от ръба. Отрежете излишното на ръба и оформете хубав завършек с ръцете си.
Разпределете крема с извара равномерно върху полученото тесто от спелта и поръсете с подготвените плодове и поръсете с трохите. Печете тортата от спелта в предварително загрята фурна за около 40 минути. След това я извадете от фурната и я оставете да се охлади напълно.
Внимателно прокарайте кръгъл нож по ръба на формата, докато се охлажда, за да може лесно да се разхлаби по-късно. Премахнете ръба на формата и поръсете тортата със спелта с пудра захар.
Съвет: Други плодове и дребни плодове също могат да се използват за тортата със спелта, в зависимост от сезона, както и консервирани плодове като напр. половинки праскови.
Сподели или принтирай рецептата