Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Тесто:
6 яйца
180 г бяла кристална захар ЗАХИРА
1 пакетче ванилия
1 щипка сол
2 ч. л. настъргана кора от необработван портокал
120 г брашно
60 г масло
Крем:
3/8 л бита сметана
400 г готварски шоколад
80 г масло
2 равни с. л. кафява захар ДЕМЕРАРА
1 пакетче ванилия
2 с. л. ром
1/8 л бита сметана
5 с. л. прясно изцеден портокалов сок
300 г сладко от кайсии
Шоколадови дражета за украса (М&M)
Отдели жълтъците от белтъците и разбий белтъците на твърд сняг с 2 с. л. захар. Смеси жълтъците с останалата захар, ванилията, солта и портокаловата кора до получаване на пяна. Редувай белтъците с брашното в сместа. Добави разтопеното и охладено масло, изсипи сместа в намазана и поръсена с брашно форма, заглади и изпечи на 180° C за около 35 минути.
Остави тортата да се охлади във формата и срежи блатовете на две. Два от трите етажа трябва да са тънки.
Кипни 3/8 л разбита сметана. Разтопи нарязания шоколад в сметаната, охлади и след това разбий. Смеси маслото със стайна температура, кафявата захар, ванилията и рома и разбъркай заедно с шоколадовата маса. Разбий 1/8 л бита сметана и също добави.
Постави тънък блат в ринга за торта, поръси с портокаловия сок и намажи със сладкото и 1/3 от крема. Намажи дебелия блат също с портокалов сок и сладко и нарежи на парчета с различни размери. Разположи парчетата шахматно и намажи с 1/3 от крема. Постави третия блат отгоре и го натисни леко.
Намажи тортата с останалия крем и я украси с дражетата. Охлади най-малко за 6 часа.
Сподели или принтирай рецептата