Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За шоколадовото тесто
За пълнежа
За украса
Загряваме предварително фурната до 180°C, с горно/долно печене, и застиламе 2 бр. форми за печене с диаметър 20 см с хартия за печене или ги намазваме с масло.
За тестото смесваме маслото с 60 г захар и с ваниловата захар, и ги разбиваме за около 3-5 минути, докато стане бяло и пухкаво.
Разделяме яйцата и добавяме жълтъците един по един към сместа от масло и захар.
Разбиваме белтъците за кратко с щипка сол. Постепенно добавяме останалата захар и разбиваме до образуване на твърди върхове.
Смесваме какаото на прах с бакпулвера и брашното, след това редувайки с мляко, ги объркваме на ръка.
Изсипваме тестото в подготвените форми и печем в предварително загрята фурна за около 35-40 минути (проверяваме с дървена клечка).
Оставяме ги да изстинат, след което ги разрязваме хоризонтално наполовина, за да се получат 4 отделни листа. Ако повърхността на листите не е равна, махаме излишната част и я натрошаваме (тя е отлична за украса на тортата).
За да приготвим пълнежа, разбъркваме маскарпонето, изварата и пудрата захар за кратко време да станат на кремообразна смес.
Разбиваме сметана с втвърдителя за сметана на твърди върхове и внимателно ги прибавяме.
Разтопяваме шоколада и го оставяме настрана.
Обелваме и нарязваме бананите.
Поставяме първия блат на тортата върху поставка за торта и слагаме около него ринг за торта.
Намазваме тънко с крем, за да не се плъзгат бананите отгоре.
Отгоре равномерно нареждаме резени банани и ги поливаме с 3-4 супени лъжици разтопен шоколад.
Намазваме банановите резени с 3-4 супени лъжици крем, и отгоре поставяме следващия блат торта.
Така продължаваме пласт по пласт, и когато тортата е готова, я оставяме да се охлади най-малко за 3-4 часа.
С помощта на тъп нож внимателно отстраняваме ринга на тортата, намазваме тортата с останалия крем, и внимателно притискаме трохите върху долната третина на тортата.
Украсяваме с резени пресен банан и разтопен шоколад.
Сподели или принтирай рецептата