Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за 12 броя
За тесто
За пълнеж
Също и
За да приготвим тестото, всички съставки ги слагаме в купа и ги омесваме за около 10 минути за да получим твърдо и гладко тесто.
Загряваме фурната до 200°. Оформяме тестото на топки върху набрашнената работна повърхност, покриваме ги и ги оставяме да починат за около 15 минути.
Разтегляме ги до дебелина около 5 мм или малко по-тънко и изрязваме кръгове с дължина около 10 см с кръгла формичка за сладкиши. Обръщаме формите за мъфини с дъното нагоре и поставяме изрязаните кръгове тесто, леко сгънати между обърнатите формички.
Изпичаме мидите за тако в предварително загрята фурна, докато станат хрупкави за около 15-20 минути, след което ги оставяме да се охладят.
За пълнежа поставяме всички съставки в купа и ги разбиваме на средна скорост до образуване на твърди връхчета. Не прекаляваме с разбъркването и не разбъркваме прекалено енергично, защото сместа може да стане маслена.
Сипваме крема в сладкарска торбичка с декоративен накрайник във формата на звезда, и непосредствено преди сервиране го разпределяме равномерно върху черупките на тако. Поръсваме с какао на прах и веднага хапваме.
Сподели или принтирай рецептата