Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
6 порции
Сладки
Компот от ревен
Тирамису
Сироп
За покритието
За сладките разбийте на твърд сняг белтъците, захарта и водата. След това внимателно добавете с бъркане жълтъка, а накрая и сместа от брашно и царевично нишесте. В тава, покрита с хартия за печене, шприцовайте от тестото сладки с дължина около 7 cm, като използвате пош с гладък накрайник. Веднага ги поръсете с пудра захар и ги сложете в предварително нагрятата фурна да се пекат на 170°C около 15 минути или докато не станат златистожълти. Извадете сладките от фурната и ги оставете да изстинат.
Нарежете ревена на парчета с дължина около 5 cm и наредете парчетата в малка форма за печене плътно едно до друго. Добавете зрънцата от ваниловата шушулка, поръсете ревена със захар и покрийте с хартия за печене. Сложете да се пече в предварително загрята на 160°C фурна за 15 - 20 минути или докато омекне. Оставете компота да се охлади.
За тирамисуто смесете всички съставки наведнъж и ги разбийте с бъркалка или миксер при средна скорост така, че да се получи твърда маса. За да украсите с нея, използвайте пош с гладък накрайник.
За сиропа кипнете вода, сироп и захар, след това добавете сока от компота от ревен. Оставете всичко да се охлади добре.
Пригответе високи чаши от 250 ml. Потопете сладките в сиропа и ги наредете в чашите, след което добавете компота от ревен и крема тирамису. Украсете с останалите сладки и свежо френско грозде.
Сподели или принтирай рецептата