Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Разтопете шоколада на водна баня. Смесете маскарпонето с изварата, разтопения шоколад, кокосовите стърготини, 40 гр. кристална кафява тръстикова захар и кокосовия ликьор. Разбийте сметаната, докато стане твърда и я добавете внимателно. Измийте и отцедете боровинките. Поставете боровинките в купа с лимоновия сок и останалата захар и пюрирайте. Поставете 1/3 от боровинковото пюре в хладилника. Начупете бишкотите на две и ги поставете на дъното на чаши (или във форма). Отгоре поставяйте последователно около 1,5 супени лъжици пюре от боровинки и крем маскарпоне. Завършете със слой крем от маскарпоне.
Поставете в хладилника и оставете да се охлади за поне 4 часа. Опечете кокосовия чипс до златисто кафяво. Преди сервиране разпределете останалото пюре от боровинки между чашите. Украсете десерта с препечен кокосов чипс, боровинки и листа от мента и сервирайте веднага.
Съвет: За вариант без алкохол, не добавяйте кокосовия ликьор или го заменете с кокосов мус.
Съвет за сервиране: Ако не искате да сервирате боровинковото тирамису в чаша, а на парчета, можете да нанесете крема във форма с вместимост 1,5 литра.
Сподели или принтирай рецептата