Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за около 6-8 броя
За тестото:
За пълнежа:
Приготвяне на тестото
Първо слагаме всички съставки за тесто в купа, и омесваме хомогенно тесто с помощта на лопатката за бъркане на кухненския робот, или с кукичките за тесто на ръчен миксер, или с ръцете ни.
След това върху набрашнена работна повърхност оформяме с ръце тестото на топка, сплескваме го, покриваме го, и го оставяме в хладилника да отлежи поне 45 минути.
Загряваме предварително фурната на 200°C горно/долно нагряване.
След това разточваме крехкото тесто върху набрашнена работна повърхност до дебелина около 3-5 мм, и го притискаме във форми за тарталети (за предпочитане форми с по-високи стени). Не е необходимо формите да се намазват с мазнина, тъй като крехкото тесто съдържа много масло, и затова след изпичане може лесно да се извади.
Надупчваме няколко пъти с малка вилица основата на тестото, и го изпечете в предварително загрята фурна за около 10-12 минути.
Намаляваме температурата на фурната на 180°C и допичаме тарталетите за още 5 минути. Ако краищата на тарталетите са се обърнали малко навътре, още докато са горещи, с една малка чаша можем внимателно да ги обърнем навън.
Оставяме тарталетите напълно да изстинат.
Приготвяне на пълнежа
Разбиваме разбитата сметана с втвърдителя за сметана, докато се получи гладък крем, и я оставяме настрани за кратко.
Разбъркваме маскарпонето със захарта на най-ниска степен, докато стане кремообразно.
След това объркваме с ръка сместа от маскарпоне и захар с разбитата сметана.
Оформяне на тарталетите с черни горски череши
Отцеждаме черешите и ги разрязваме на половина.
Смесваме сладкото от череши с малко ром и го намазваме върху изстиналото тесто.
След това поставяме равномерно половинките череши върху основите и равномерно разпределяме крема маскарпоне.
Украсяваме тарталетите "Шварцвалд" с пресни череши и малко шоколадова глазура или шоколадови люспи, и оставяме да се стегнат в хладилника за около 1-2 часа.
Съвет: Вместо малки тарталети можем да изпечем голяма торта „Шварцвалд“.
Сподели или принтирай рецептата