Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
ЗА ТАРТАЛЕТИТЕ
ЗА КРЕМА
В купата на кухненския робот или блендер сипете кафявата захар Захира и ядките и блендирайте до хомогенност. След което прехвърлете получената конистенция в купа, към тях добавете солта и брашното и разбъркайте много добре. В отделна купа разбийте мекото масло на пухкав крем. Към него добавете яйцето, разбийте отново и прехвърлете в купата със сухите съставки. Разбъркайте добре с бъркалка, след което доомесете тестото на ръка. Увийте в домакинско фолио и го оставете в хладилника за 1 час.
След което го извадите, разопаковайте и разточете върху набрашнен плот на тънка кора и от нея с помощта на чаша изрежете кръгове с големина малко по-голяма от формичките ви за тарталети. Отстранете излишното тесто, отделете кръгчетата от плота, поставете ги във формичките за тарталети и притиснете добре с пръсти, така че тестото да се разпредели равномерно във формичките. След което подредете в тава и печете в предварително загрята на 180 гр фурна до златист загар 10-15 мин. Когато станат готови ги извадете да се охладят и през това време пригответе крема като сипете кафявата захар Захира. В купата на кухненския робот или блендер прибавете ядките и блендирайте до хомогенност. След което прехвърлете ядките и захарта в купа, начупете бананите и пасирайте с пасатор до хомогенност. Прибавете какаото и разбъркайте на ръка до пълното му усвояване. Щом крема е готов, а кошничките изстинали ги извадете от формите и ги напълнете с лешниковия крем. Украсете по желание и сервирайте.
Сподели или принтирай рецептата