Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За блата
За пълнежа
За блата замесете студените съставки до гладко тесто и го оставете да почине в хладилник за 1 час. Разточете тестото и застелете с него намаслена форма за тарт. Набодете няколко пъти с вилица и изпечете на 200°C за около 10 минути.
За пълнежа смесете масло и тръстикова захар в кухненския робот. Постепенно добавете яйцата и какаото. Разтопете шоколада на водна баня и го добавете към сместа с течната бита сметана. Изсипете върху предварително изпечения блат и печете на 160°C с горещ въздух за около 45 минути, докато шоколадовата смес стане твърда.
Разбийте сметаната с пудрата захар до кремообразна смес, разпределете върху охладения тарт и поръсете с шоколадови стърготини.
Сподели или принтирай рецептата