Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Порции: 12
Време за приготвяне: 40 минути (без времето за охлаждане)
За тесто за тарт:
За лимоновия крем:
За топинг:
Тесто за тарт:
Начупваме маслото на малки кубчета.
Омесваме всички съставки на гладко тесто. Увиваме го във фолио и го поставяме в хладилника за 30 минути.
Загряваме предварително фурната на 180 градуса горно/долно печене. Намазваме с краве масло форма за торта с диаметър 28 см.
Разточваме тестото за тарта с точилка и го поставяме във формата за тарта. Набождаме с вилица тестото няколко пъти. Върху тестото поставяме хартия за печене. Покриваме с бобови култури или ориз и печем 10 минути. След това отстраняваме бобовите култури и хартията за печене и печем още 10 минути. Оставяме да се охлади.
Лимонов крем:
Оставяме лимоновия сок и захарта да заврят в тенджерка, докато захарта се разтвори напълно, след което ги оставяме леко да се охладят.
Разбиваме яйцата и към тях добавяме 5 супени лъжици от лимоновата смес, след което добре ги разбъркваме. Изсипваме тази смес в останалата лимонова смес.
Като разбъркваме постоянно оставяме всичко да ври на среден огън, докато сместа се сгъсти. Отстраняваме от огъня и добавяме маслото и лимоновата кора, като бъркаме.
Топинг:
Изсипваме лимоновия крем върху основата на тарта, намаляваме температурата на фурната на 110 градуса и печем 15 минути.
Изваждаме лимоновия тарт от фурната и го оставяме напълно да се охлади. Най-добре е да се остави да се охлади в хладилника за една нощ.
Нарязваме лимона на филийки и с тях покриваме тортата. Разпръсваме с листа от прясна мента, боровинки и ядливи цветя.
Сподели или принтирай рецептата