Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Приготвяне с кухненския робот: Поставете всички съставки с изключение на маслото в купата на кухненския робот. Нарежете маслото на малки парченца, поставете го върху съставките и разбъркайте добре с K-chop, докато се оформи твърдо тесто.
Приготвяне без кухненски робот: В купа се смесват брашното, кафявата захар, ваниловата захар и подправките. Маслото се нарязва на ситно и се разпределя върху съставките. Разтрийте сместа между пръстите си, докато тестото придобие пясъчна консистенция. Добавете яйцата и бързо омесете с останалите продукти до гладкост.
Увийте тестото в стреч фолио и охладете за поне 4 часа. Най-добре е да обработите тестото само на следващия ден, за да могат подправките да попият.
Загрейте фурната до 180 °C горещ въздух. Поставете хартия за печене върху два листа за печене.
Разточете тестото върху набрашнена работна повърхност с дебелина около 4 мм. Изрязва се тесто с различни мотиви (щампи с коледни мотиви или с валяк). За да използвате спекулусите като висулка за коледната елха, не забравяйте да направите дупка в изрязаната бисквитка с дървена клечка преди печене.
В зависимост от големината се пекат около 10-13 минути.
Съвет: ако останат бисквитки, можете да ги използвате за десерта с извара спекулос или за мазане спекулос, който също е идеален коледен подарък
Сподели или принтирай рецептата