Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Измиваме смокините, отстраняваме дръжките и ги нарязваме. В тенджера поставяме смокините, бялото вино, лимоновия сок и ябълковия сок, и ги оставяме да заврят, като разбъркваме. Отстраняваме ги от огъня и ги пасираме с ръчен пасатор. Оставяме ги да се охладят.
В тиган с незалепващо покритие запичаме без мазнина синапеното семе до зачервяване. Счукваме две трети от семето в хаванче. Разрязваме лютивата чушка по дължина, отстраняваме семената и я нарязваме на малки парченца. Добавяме желиращата захар, парченцата люта чушка и дижонската горчица към смокиновата смес, оставяме ги да заврят, като ги разбъркваме, и ги оставяме да къкрят за 4 минути.
Накрая добавяме и разбъркваме счуканото и цялото синапено семе. Докато горчицата е още гореща, я изсипваме в малки стерилизирани бурканчета и плътно ги затваряме.
Съвети:
Сподели или принтирай рецептата