Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За тестото
За компот от сливи
За плънката
За бадемовия топинг
Измийте и нарежете зрелите сливи. Сложете захарта да заври в тенджера и разбъркайте пудинга. Оставете да къкри 2-3 минути, след което отстранете от огъня.
Загрейте фурната до 175°C горна/долна топлина.
За тестото разбийте яйцата със захарта до пухкава смес. Разбъркайте добре брашното и бакпулвера. Смесете олиото и млякото.
Алтернативно разбърквайте сместа от брашно и сместа от мляко в яйцата на партиди, за да оформите гладко тесто.
Намаслете формата, напълнете тестото и печете на средния рафт за около 40 минути. направете тест с клечка. Оставете да изстине напълно.
Разполовете тортената основа на кръст. Поставете долната част обратно в тавичката и опънете ринга около нея. Отгоре се разпределя компотът от сливи. Разбийте разбитата сметана със стабилизатора за разбита сметана и пудрата захар, разпределете върху компота. Поставете втория етаж отгоре.
Разтопете маслото със захарта в тиган. Добавете настърганите бадеми и меда, оставете да къкри 2-3 минути при непрекъснато бъркане. Разпределете бадемовата смес върху тортата и оставете да изстине.
Сподели или принтирай рецептата