Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Порции / количество за пълнене: около 1200 мл (6 чаши по 200 мл)
Време за приготвяне: 15 минути
Измиваме тиквата, разрязваме я на половина, изваждаме семките и я задушаваме на кубчета с непрецедения ябълков сок, докато омекне. Пасираме с ръчен пасатор.
Измиваме и обелваме ябълките, отстраняваме сърцевината им и ги настъргваме на ситно ренде към тиквеното пюре. Разбъркваме ги добре със захарта и лимоновия сок, добавяме канелената пръчица.
Оставяме ги да заврят като разбъркваме, и като бълбукат ги варим 4 минути. Проверяваме дали са се желирали.
Отстраняваме канелената пръчица. Изсипваме сладкото в подготвените бурканчета и добре ги затваряме.
Съвет:
За по-пикантен вкус добавяме към сладкото един звездообразен анасон и 2 карамфила.
Ако извадим подправките от тенджерата преди да изсипем сладкото, можем добре да ги изплакнем с течаща вода, поставяме ги върху кухненска хартия за да изсъхнат, и отново можем да ги използваме.
Сладкото е вкусно с бял хляб и със сирене. Ако сме с приятели и го сложим на масата, всички ще искат да го дегустират отново!
Сподели или принтирай рецептата