Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Порции: 6 чаши по 200 мл
Време за приготвяне: 15 минути
Измиваме смокините, почистваме ги от дръжките и ги нарязваме на малки парчета.
Поставяме нарязаните на малки парчета смокини в една тенджера заедно с виното и желиращата захар.
Поставяме подправките в цедка за чай или в торбичка за подправки за еднократна употреба, и ги добавяме към тенджерата. Оставяме сместа да заври.
Сместа я варим в продължение на 5 минути, като постоянно я бъркаме.
Изваждаме подправките, ако искаме, добавяме портокаловия ликьор, и изсипваме сладкото в подготвените чаши.
Съвет: Ако обичате сладкото да е по-кремообразно можете да пасирате сместа с ръчен пасатор, докато тя ври.
Сподели или принтирай рецептата