Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Измий сливите, изсуши ги добре, разрежи ги наполовина и ги блендирай с половината от лимоновия сок. Добави захарта и остави сместа да престои за няколко часа. След това добави подправките и сложи на котлона да заври, като разбъркваш в продължение на 8-10 мин. Направи тест за желиране. Отстрани карамфила от сладкото и го сипи, докато е горещо, в бурканчетата.
Сладкото от сливи е подходящо за приготвянето на сладолед: разтопи 200 г ванилов сладолед, за да се получи гладка смес, и добави 150 г сладко от сливи и 2-3 капки ром. Завий сместа в прозрачно фолио и замрази за около 2 часа. След това махни фолиото, нарежи сладоледа на филийки и го украси със сметана.
Сподели или принтирай рецептата