Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Порции: 6 чаши по 250 мл
Време за приготвяне: 15 минути
Измиваме касиса, и с вилица внимателно го откъсваме от съцветията. Внимаваме по плодовете да не останат дръжки.
Поставяме касиса в купа, и го пасираме с ръчен пасатор. Прекарваме пюрето през фино сито в една тенджера.
Добавяме бурбонската ванилова захар и желиращата захар и ги оставяме да заврят.
Варим сместа 4 минути.
Веднага я изсипваме в подготвените чаши.
Съвет: Използвайте пластмасови ръкавици за еднократна употреба, тъй като касисът много оцветява.
Съвет: Ако желаете, можете да усъвършенствате вкуса на сладкото от касис с 50 мл кафяв ром. Добавете го към сместа точно преди да я изсипете в чашите.
Сподели или принтирай рецептата