Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
ПРОДУКТИ ЗА ЯБЪЛКИТЕ
ЗА ТЕСТОТО
Смлените лешници подправете с канела, разбъркайте добре и към тях добавете кленовия сироп. Разбъркайте хубаво и получената плънка поставете в страни. От всяка измита ябълка отрежете капака, така че да запазите дръжката върху него , издълбайте с лъжичка сърцевината като стените на ябълката да не остават по тънки от 4-5 мм. Напълнете с плънката сложете парченце масло отгоре и затворете с капачето. Постъпете така с всички ябълки и цялото количество плънка и предвиденото за това масло. Ябълките подредете в тавичка и печете в предварително загрята на 200 гр фурна за около 15 мин. Извадете и оставете леко да се охладят. През това време пригответе сместа за сладкиша като разбиете в купа с помощта на миксер размекнатото масло и към него на порции прибавяте пудрата захар Захира.
След като се получи пухкав крем, разбийте яйцата едно по едно докато изцяло се усвоят. Добавете бакпулвера и солта и продължете да разбивате докато се усвоят изцяло. След това прибавете брашното на порции като разбърквате на ръка с помощта на шпатула до пълното му усвояване. Направете същото и със смлените ядки, сместа разпределете в тавичка или правоъгълна форма за печене с подвижно дъно покрита с хартия. Разпределете сместа равномерно и отгоре поставете ябълките на равно разстояние една от друга. Притиснете леко и печете на 180 гр до суха клечка.
Сподели или принтирай рецептата