Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за тесто (за около 35-40 броя)
за желе от греяно вино
Забележка: Вместо отделните подправки може да се ползват и 1-2 супени лъжици готова подправка за греяно вино.
Поставяме всички съставки за тесто в една купа и омесваме гладко тесто с куките за тесто на ръчния миксер, или с кухненския робот.
Поставяме тестото върху набрашнена работна повърхност, с ръце го оформяме на топка, покриваме го, и го оставяме да почине в хладилника за около 45 минути.
Поставяме съставките за желето от греяно вино в малка тенджерка и ги смесваме с желираща захар.
Поставяме сместа да заври и от време на време като я бъркаме, я варим 4 минути.
Прекарваме все още горещото и течно желе от греяно вино през сито и го изсипваме в купа. Оставяме желето да изстине до стайна температура и да се стегне.
Загряваме предварително фурната на 180°C горно/долно печене и поставяме хартия за печене в 1-2 тави.
Разделяме тестото на порции по 10 г и оформяме топчета с набрашнени ръце.
Поставяме топчетата на разстояние едно от друго в подготвената тава за печене и с дръжката на дървена лъжица правим малка вдлъбнатина в центъра на топчетата.
Изпичаме топчетата в предварително загрята фурна за около 15-18 минути, но да не станат прекалено тъмни, и ги оставяме напълно да изстинат.
Разбъркваме желето от греяно вино с рома до гладка смес и го сипваме в торбичка за шприцоване или в торбичка за фризер.
Отрязваме върха на торбичката и сипваме от желето от греяно вино във вдлъбнатините на топчетата.
Изчакваме желето добре да се втвърди и до сервирането им ги съхраняваме в кутия за бисквити. Така те се запазват свежи в продължение на поне 3-4 седмици.
Сподели или принтирай рецептата