Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За прибл. 60 броя
За тъмното тесто:
250 г брашно
50 г смлени бадеми или лешници
80 г кристална захар ЗАХИРА
2 жълтъка
220 г студено масло
30 г какао
За украса:
250 г фондан
конфитюр от кайсии
или карамел /Dulce de Leche
оцветители за храна (гел)
хартия за печене
неизползван печат
Омеси всички съставки с k-перката на машината за тесто. Като алтернатива можеш да смесиш брашното с бадемите, да поставиш върху работния плот и да направиш кладенче в средата. Добави захарта и яйчния жълтък в кладенчето. Нарежи маслото на малки кубчета и разпредели в кладенчето. Омеси бързо с ръце до гладко тесто, оформи го на топка и го остави да почива в хладилника за 2 часа, увито в домакинско фолио.
Загрей фурната до 170 ° отгоре и отдолу. Омеси тестото още веднъж, разточи върху набрашнена работна повърхност и изрежи кръгчета с формички за сладки. Постави върху тава, застлана с хартия за печене, и печи около 10 минути. Извади от фурната и остави да изстине.
Разточи фондана на тънко и изрежи кръгчета със същите формичка за сладки. Постави кръгчетата върху хартия за печене. Постави малко боя за храна с дървена пръчица върху хартията за печене и намажи печата, докато се покрие с боя (така боята се разпределя най-добре).
Внимателно натисни печата върху фондана. Намажи бисквитите с мармалад или карамел и постави фондан върху бисквитите. Натисни леко и остави да изсъхне поне за 2 часа. Съхранявай в добре затворен буркан.
Съвет: Гелообразните бои са най-добри, другите хранителни оцветители са твърде течни и не се отпечатват добре.
Сподели или принтирай рецептата