Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За прибл. 50 броя:
За целувчената част:
За рисуване:
Отдели яйцата – белтъка за целувченото тесто, а жълтъка – за основното тесто. Разбий белтъка в суха купа със солта, като добавяш захарта постепенно, докато стане на сняг.
Загрей фурната предварително до 90°. Постели тавата с хартия за печене.
Изсипи целувченото тесто в пош с френски накрайник и шприцовай в желаната големина върху хартията за печене. Печи приблизително 1,5 часа - докато изсъхне. Извади и остави настрана.
Загрей фурната на 170°.
За самите сладки омеси всички съставки с к-перката на машината за тесто. Като алтернатива можеш да смесиш брашното с бадемите, да поставиш върху работния плот и да направиш кладенче в средата. Добави захарта и яйчния жълтък. Нарежи маслото на малки кубчета и разпредели около ръба на кладенчето. Омеси бързо с ръце до гладко тесто. Увий в домакинско фолио и остави в хладилник за поне един час.
За кратко омеси отново тестото, разточи на набрашнена работна повърхност и изрежи кръгчета с формичка за сладки.
Постави върху тава, застлана с хартия за печене, и печи около 10 минути. Извади от фурната и остави да изстине.
Намажи сладките с лешник нуга крем и постави целувките отгоре. Поръси с какао.
Съхранявай в плътно затворен буркан.
Съвет: Можеш също така да слепиш две сладки с крема и после да поставиш целувките.
Сподели или принтирай рецептата