Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Измийте наровете, срежете ги наполовина и ги изстискайте с преса за сок като портокалите, като запазите сока. Като алтернатива можете да използвате сокоизстисквачка. За да направите това, извадете семената от нар и ги изцедете в сокоизстисквачката. (За да премахнете семките на нара лесно и лесно, без да пръскате, напълнете купа с вода. Разполовете наровете и с пръстите си извадете семките от камерите под вода).
Измийте и изстискайте портокалите. Съберете сока. Изсипете сока от нар и портокаловия сок в тенджера заедно със захар за сироп. Добавете пръчките канела и карамфила в тенджерата. Оставете съставките да заврат на средно силен огън и оставете да ври за около 5 минути. Отстранете тенджерата от котлона и извадете подправките. Незабавно напълнете горещия сироп от портокал и нар в готови, чисти бутилки.
Съвет: Сиропът от портокал и нар е подходящ за консумиране със студена минерална вода за освежаване. Но може да се използва и за подправяне на чай. Добавете 2 супени лъжици сироп от нар и портокал или разбъркайте повече или по-малко в горещия чай. За пунш от портокал и нар, сложете 100 мл. загрято червено вино, 50 мл. загрят сок от червено грозде и 50 мл. загрят портокалов сок в чаша заедно с 30 мл. сироп от портокал нар и 20 мл. ром. За безалкохолната версия на пунш от портокал и нар заменете червеното вино с гроздов сок и пропуснете рома.
Съхраняван на хладно и тъмно място, сиропът ще се съхранява около 6 месеца. Съхранявайте отворените бутилки в хладилник и използвайте в рамките на няколко дни.
Сподели или принтирай рецептата