Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Измийте био лимоните в гореща вода, подсушете ги и обелете кората с белачка за зеленчуци. Внимавайте да не натискате твърде силно с белачката за зеленчуци, така че да падне само най-горният жълт слой. Разполовете био лимоните и изстискайте сока. Измерете 500 мл. лимонов сок.
Допълнете прясно изцедения лимонов сок с 500 мл. вода и го сложете в тенджера заедно с лимоновата кора. Измийте джинджифила, обелете с белачка за зеленчуци и нарежете на филийки. Добавете резените джинджифил към останалите съставки в тенджерата.
Добавете захарта за сироп за бъз и билки и разбъркайте добре. Оставете да кипне, като бъркате непрекъснато, докато захарта се разтвори и оставете да къкри 5 минути. Прекарайте сиропа от джинджифил и лимон през цедка и веднага напълнете в готови, чисти бутилки и запечатайте.
Съвет: Ако не харесвате джинджифил, не го използвайте и пригответе лимоновия сироп без джинджифил.
Сподели или принтирай рецептата