Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Съставки за около 1,5 литра сироп
Поставяме ябълковия сок, водата, лимоновият сок, кората на лимоните и захарта в голям съд, като бъркаме постоянно ги оставяме да врят, докато разтворът стане бистър.
След това към разтвора прибавяме пресния див бъз, и около 5 минути варим сместа.
Оставяме сиропа да изстине, и за да се получи по-наситен вкус го оставяме да престой една нощ.
Прецеждаме сиропа през филтър за кафе или чиста марля, и го пълним в предварително стерилизирани във вряща вода бутилки.
Сиропът има най-добър вкус със студена, газирана минерална вода и няколко резена лимон.
Съвет: Килерът е идеално място за сиропа, и ако е добре затворен може да се съхранява поне 6 месеца.
Сподели или принтирай рецептата