Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за ронливото маслено тесто с портокал
за шоколадово-портокаловия пълнеж
Поставете всички продукти за ронливото маслено тесто в купа и размесете с куката за месене на кухненски робот или ръчен миксер до гладко тесто.
Поставете тестото върху поръсен с брашно работен плот, оформете с ръце топка и оставете покрито за около 45 минути да почине в хладилника.
Разточете ронливото маслено тесто върху поръсен с брашно работен плот на дебелина около 5 mm и натиснете във форма за тарт с диаметър около 25-26 cm.
За пълнежа поставете маслото с шоколада в малка тенджерка, разтопете на ниска температура и оставете малко да се охлади.
Разбийте яйцата с Wiener Staubzucker и солта за около 3-5 минути на пяна.
Разбъркайте сока от портокал с рома, пудинга на прах, брашното, какаото за десерти и бакпулвера без топчета.
Бавно размесете масата за пудинг и след това сместа от шоколад и масло в яйчната маса.
Напълнете много течния шоколадово-портокалов пълнеж в подготвената форма за тарт и печете в предварително загрята фурна в долната една трета около 25-30 минути.
Оставете щоколадово-портокаловия тарт да изстине напълно и опитайте.
Съвет: Ако остане от ронливото маслено тесто, то може да се разточи и да се изрежат вкусни портокалови сладки с различни формички и да се изпекат на температура 180°C отгоре/отдолу за около 10-12 минути.
Сподели или принтирай рецептата