Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
2 рула / около 40 резена
Бисквитено тесто
Кокосов крем
За кокосовия пълнеж загряваме млякото в тенджерка, добавяме кравето масло и захарта и ги варим за кратко. Постоянно бъркайки добавяме мекия грис, докато сместа се сгъсти като пудинг. Това става много бързо, затова да не забравяме да бъркаме. Щом сместа се сгъсти, изключваме котлона или отстраняваме сместа от горещия котлон. Накрая разбърквайки добавяме настъргания кокос.
Натрошаваме на ситно маслените бисквити за приготвянето на шоколадовата глазура - това може да направим или с кухненския робот, или с торбичка за замразяване и точилка – само трябва силно да ги притискаме.
Поставяме натрошените маслени бисквити, какаото за печене и захарта в купа и добавяме млякото малко по малко. Продължаваме да бъркаме, дори с ръцете ни - сместа трябва да е лесна за месене и да не е нито прекалено суха, нито прекалено влажна. След като получим добра консистенция за месене, оформяме сместа на топка и я поставяме върху голямо парче фолио. Поставяме второ парче фолио отгоре и с точилка разточваме на голям правоъгълник. Дебелината на пласта трябва да е около 5 мм. Отстраняваме горния слой фолио.
Разпределяме кокосовата плънка отгоре с лъжица. Започваме от дългата страна и навиваме плътно с долното фолио във формата на руло. Охлаждаме рулото поне 60 минути - най-добре е за една нощ.
След като се охлади, отрязваме резени с остър нож и веднага сервираме.
Авторско право: Mei liabste Speis
Сподели или принтирай рецептата