Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За тава с размери прибл. 50 x 40 cм
4 яйца (стайна температура)
160 г масло (меко)
400 г бяла кристална захар ЗАХИРА
¼ л прясно мляко
500 г фино бяло брашно
1 пакетче бакпулвер
60 г какао
За шоколадовата глазура:
250 г кокосово масло
200 г готварски шоколад
240 г бяла кристална захар ЗАХИРА
1/8 л ром
4 с. л. прясно мляко
За овалване: 450-500 г кокосови стърготини
Отдели белтъците и ги разбий на твърд сняг. Добави маслото, млякото, захарта и разбитите на пяна жълтъци. Разбъркай и добави брашното, бакпулвера и какаото, след което добави белтъците и разбъркай добре.
Разпредели върху тава, застлана с хартия за печене, и печи в предварително загрята фурна на 180° за около 20 минути. За шоколадовата глазура разтопи кокосовото масло и нарязания на малки парченца шоколад в тенджера на среден огън. Добави захарта, рома и млякото и разбъркай добре.
Нарежи охладения сладкиш на малки кубчета. Потопи всяко кубче с помощта на вилица в течния шоколад, извади, отцеди добре и оваляй в кокосовите стърготини.
Срок на годност (в добре затворена кутия): приблизително 3 седмици.
Сподели или принтирай рецептата