Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За прибл. 80 броя:
600 г брашно
1 пакетче бакпулвер
250 г масло
250 г захар фин кристал ЗАХИРА
3 яйца
5 лъжици бита сметана
½ чаена лъжичка Lebkuchengewürz (комбинирана подправка с анасон, канела, индийско орехче и пр.)
1 чаена лъжичка канела
За пълнежа:
прибл. 350 г сладко от боровинки (или френско грозде)
За тункване:
1-2 чаши какаова глазура
по избор: боровинка на прах
Омеси всички съставки с к-перката на машината за тесто. Като алтернатива можеш да смесиш брашното с бакпулвера, да поставиш върху работния плот и да направиш кладенче в средата. Нарежи маслото на малки кубчета и разпредели около ръба на кладенчето. Омеси с ръце. Разкъсай тестото на малки парчета върху работната повърхност (това улеснява обработката на тестото), добави яйца, захар, бита сметана, подправка от джинджифил и канела и омеси в тесто. Загрей фурната до 200 ° отгоре и отдолу.
Раздели тестото наполовина. Разточи едната половина върху набрашнена работна повърхност и постави върху тава, покрита с хартия за печене. Намажи със сладко. Разточи втората половина от тестото и я постави отгоре. Печи около 25 минути. Остави да изстине.
Нарежи на малки кубчета с нож за хляб. Разтопи какаовата глазура, потопи всяко кубче наполовина и ги постави върху хартия за печене. Остави леко да изсъхне и по желание украси с боровинка на прах.
Остави да изсъхне и съхранявай в плътно затворен буркан.
Сподели или принтирай рецептата