Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За 8 порции
тесто:
За намазване накрая:
В купа смесете темперираното до стайна температура мляко, 100 g брашно, какаото, също и маята, след което покрийте с кърпа. Оставете квасеното тесто на стайна температура за 1 час, за да втаса. След това добавете останалото брашно, яйцата и захарта и бъркайте сместа с лъжица или с миксер 2 до 3 минути. Добавете солта и канелата и най-накрая маслото, и продължете да бъркате, докато тестото не стане твърдо и еластично; това може да продължи от 10 до 15 минути. Покрийте тестото с кухненско фолио или влажна кърпа за ръце и го оставете на стайна температура, докато обемът му се удвои; това ще отнеме най-малко 30 минути. Внимателно поставете втасалото тесто върху площ, леко поръсена с брашно, и с пръсти го изтеглете така, че да се получи кръг с диаметър около 25 cm. Нарежете тестото с помощта на колело за рязане на осем еднакви парчета. Вземете отделните парчета и едно по едно ги разточете с точилка върху поръсената с брашно работна площ така, че да придобият формата на продълговати триъгълници, след което ги сгънете от широката страна по посока към върха. Колкото повече ги сгъвате и разточвате, толкова повече ще се надигнат кроасаните при печене и толкова по-рохки ще станат. В тава, покрита с хартия за печене, наредете кроасаните на разстояние един от друг, тъй като при печенето силно ще се надигнат. Покрийте ги с фолио и ги оставете на стайна температура да увеличат обема си два пъти и половина. Намажете ги с разбитото яйце, поръсете ги с останалата тръстикова захар и ги сложете да се пекат в предварително загрята фурна. Печете около 12 минути на 190° C, докато не придобият тъмнозлатист цвят. Най-добър е вкусът им, когато са пресни.
Сподели или принтирай рецептата