Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За тестото
300 г фино бяло брашно
50 г настъргани орехи
50 г какао на прах
100 г кристална захар ЗАХИРА
1 пакетче ванилия
250 г масло
1 яйце
За поръсване
начупен шам-фъстък
настъргани лешници
златен прах
Смеси брашното, орехите, какаото, захарта и ванилията. Добави нарязаното на кубчета масло и яйцето.
Омеси до гладко тесто. Увий в домакинско фолио и остави в хладилник за най-малко 1 час. Загрей фурната отгоре и отдолу.
Оформи тестото на малки топчета, постави върху лист хартия за печене и поръси 1/3 от топчетата с шам-фъстък и 1/3 - с лешници. Останалата трета ще бъде украсена след това.
Печи в предварително загрятата фурна на средно положение за около 18 минути (в зависимост от размера на топчетата). Остави да изстине и поръси останалите топчета със златен прах.
Сподели или принтирай рецептата