Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за ринг за торта с диаметър 20 см
За тестото:
За крема с извара:
За шоколадовата глазура:
Също така:
За украсата:
Разтопяваме бавно кравето масло и шоколада в тенджерка. Разделяме яйцата. Разбиваме белтъците, докато станат на твърда пяна. Разбиваме жълтъците със захарта до получаването на кремообразна пяна. Добавяме сместа от шоколад и масло, а след това и заквасената сметана като бъркаме непрекъснато.
Добавяме като бъркаме смесеното с бакпулвера брашно и накрая слагаме и разбитите белтъци.
Загряваме предварително фурната на 170⁰С с вентилатор. Поставяме ринга за торта върху тава, застлана с хартия за печене, и изсипваме тестото. Печем на средната решетка за около 60 минути. Проверяваме с дървена шпатула! Изваждаме и оставяме да се охлади.
За крема от извара разбъркваме добре всички съставки.
Разрязваме охладената торта хоризонтално на три части с нож за хляб.
Поставяме тортата върху чиния за торта (или въртяща се поставка за торта). Намазваме с 3 супени лъжици крем карамел и отгоре разстиламе тънък слой крем с извара. Отгоре поставяме втората основа за торта и отново намазваме с крем карамел и с крем от извара. Поставяме последния блат на тортата и разпределяме с лопатка равномерно крема от извара върху тортата. С лопатката една част от поставения крем карамел намазваме по страните на тортата. Оставяме тортата да се охлади в хладилника, докато се стегне крема.
Бавно разтопяваме шоколада в разбитата сметана. Щом придобие подходяща консистенция (не прекалено течна), нанасяме с лъжица шоколадовата глазура в средата на тортата и я разнасяме към периферията. Оставяме част от нея да се стича по стените.
Когато шоколадовата глазура започне да изсъхва, украсяваме тортата с орехи пекан, ядки макадамия, шоколадово пралине, нарязани на дребно карамелизирани лешници. Преди да сервираме я охлаждаме.
Сподели или принтирай рецептата