Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Порции: 15
Време за приготвяне: 75 минути (без времето за охлаждане)
За шоколадова торта с орехи:
За сладкото от манго:
За пълнежа:
За топинга:
Шоколадова торта с орехи:
Загряваме фурната на 180 градуса горно/долно печене.
Застиламе форма за хляб (30x11 см) с хартия за печене, или я намазваме с краве масло и поръсваме с брашно.
Разтопяваме шоколада в съд на парна баня.
Разбиваме кравето масло със захарта до кремообразна смес.
Яйцата едно по едно бъркайки, ги добавяме към сместа.
Добавяме разтопеното масло и орехи.
Смесваме брашното с бакпулвера, холандското какао и солта и последователно редувайки с млякото, ги добавяме към крема за да се получи хомогенно тесто.
Разпределяме тестото равномерно в подготвената форма за хляб и печем в продължение на 50-60 минути. (Направете тест с дървена шпатула).
Изваждаме готовата шоколадова торта с орехи от фурната и оставяме да се охлади във формата за 15 минути, след което я изваждаме от формата и оставяме напълно да се охлади върху решетка.
Съвет: По средата на времето за печене покрийте тортата с хартия за печене за да не потъмнее прекалено.
Сладко от манго:
Нарязваме месестата част на мангото на малки кубчета и я поставяме в тенджера с портокаловия сок и желиращата захар.
Оставяме да заври и пасираме с пасатора на миксер.
Варим в продължение на 4 минути, докато се образуват мехурчета. След това изсипваме в подготвените буркани.
Оставяме да се охлади.
Пълнеж:
Разбиваме сметаната на твърда пяна.
Слагаме към нея сладкото от манго. Сладкото да е на "ивици".
Изсипваме пълнежа в торбичка за шприцоване с декоративен накрайник.
За топинг:
Поставяме обратно във формата охладената шоколадова торта с орехи.
С дръжката на дървена лъжица набождаме тортата по цялата ѝ ширина на 3 места на различна дълбочина.
В дупките с торбата за шприцоване нанасяме пълнежа и поставяме тортата в хладилника поне за 30 минути.
Разбиваме разбитата сметана до получаването на твърда смес. Запичаме кокосовите стърготини в тиган с незалепващо покритие без мазнина, докато краищата им станат кафяви. Нарязваме мангото на малки кубчета.
Изваждаме тортата от формата, намазваме на по-едро разбитата сметана по повърхността. Отгоре намазваме със сладко от манго.
Украсяваме с парченца манго, физалис и препечени кокосови стърготини.
Сподели или принтирай рецептата