Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За тестото
За глазурата
Загрейте фурната до 180 ° C отгоре и отдолу. Намазнете форма за печене с падащо дъно с диаметър 26 см и поръсете с брашно. Разделете жълтъците от белтъците и разбийте белтъците на сняг. След това оставете настрана. Разбийте маслото с пудрата захар и ваниловата захар, докато стане на пяна. Добавете жълтъците един по един. Нарежете шоколада за готвене на ситно и бавно разтопете на водна баня. Добавете разтопения шоколад. Смесете брашното с бакпулвера и разбъркайте последователно с прясното мляко. Накрая добавете белтъците на сняг.
Разпределете тестото равномерно в подготвената тава и печете около 50 минути на средната решетка. Направете тест с клечка. Ако по клечката не се залепи тесто, тортата може да се извади от фурната. Ако все още има тесто, залепено на клечката, печете тортата за още 5 минути и направете теста с клечката отново. Извадете тортата от фурната и я оставете да се охлади за около 10 минути.
Завършване на тортата:
Извадете внимателно тортения пръстен. За да направите това, внимателно преместете гърба на ножа по ръба на формата и след това го разхлабете. След това оставете тортата да се охлади напълно. Нарежете тортата в средата.
Нарежете шоколада за готвене на малки парченца и бавно ги разтопете заедно с кокосовото масло на водна баня. Глазурата не трябва да става по-топла от 35 ° C. Загрейте сладкото и намажете с него основата на тортата. След това сглобете отново тортата и изсипете останалото топло сладко върху нея. Уверете се, че ръбът е равномерно покрит със сладко. Най-добрият начин да направите това е да мажете сладкото на плато за торти. Изсипете разтопения шоколад върху тортата, покрийте със затопленото сладко от кайсии. Дръжте тортата с една ръка и я движете нагоре-надолу, така че шоколадовата глазура да се разпредели равномерно. Оставете глазурата да изсъхне.
Съвет: Сервирайте тортата с разбита сметана.
Сподели или принтирай рецептата