Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за тава за печене с висока рамка (30 х 40 см)
За трошлива основа:
За крема с извара:
За топинга:
Измиваме кайсиите, добре ги отцеждаме, разрязваме ги наполовина и махаме костилката.
За да приготвим трошлива основа на слаб огън разтопяваме кравето масло. Поставяме в купа брашното, захарта, какаото и разтопеното масло и добре ги разбъркваме с дървена лъжица. Добавяме шоколада и ги бъркаме.
Загряваме фурната на 180⁰С с вентилатор.
Поставяме две трети от трошливото тесто върху намазаната с масло тава и силно притискаме (притискаме много добре или - ако предпочитаме - предварително изпичаме тестото за 5 минути за да бъде основата малко по-хрупкава).
За крема от извара разбиваме яйцата, захарта и щипка сол за около 10 минути, докато сместа стане много кремообразна. Разбъркваме ги с изварата, маскарпонето и пудинга на прах. Накрая внимателно ги разбъркваме с портокаловия сок.
Разпределяме сместа от извара върху (предварително изпечената) натрошена основа и отгоре разпределяме равномерно кайсиите. Останалите трохи се разпределят равномерно върху кайсиите. Печем ги на средната решетка на фурната за около 50-55 минути.
Сподели или принтирай рецептата