Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
за около 12 броя
За шоколадово тесто
За пуканки с карамел и лешници
Също и
Загряваме предварително фурната на 175°, с печене отгоре/отдолу, и покриваме формата за торта или формата за кекс с 3-4 слоя алуминиево фолио. С помощта на нож изрязваме 12 малки прореза във фолиото и внимателно поставяме в тях фунийките за сладолед.
За тестото поставяме маслото, захарта, ванилията и солта в купа и ги бъркаме 2-3 минути до получаване на кремообразна смес.
Разбиваме яйцата едно по едно, докато се получи хомогенна маса.
Смесваме брашното с бакпулвера и какаото на прах и ги добавяме към сместа, като го редуваме с млякото на най-ниска скорост.
Пълним 2/3 от тестото във формичките за сладолед и печем в предварително загрята фурна за около 15-20 минути.
Нарязваме на едро лешниците за покритие.
Поставяме захарта в тиган с незалепващо покритие и я разтопяваме на среден огън. Много не я бъркаме, а по-скоро завъртваме тигана. Щом захарта придобие златистокафяв цвят, постепенно прибавяме бъркайки топлата сметана (внимание: гореща пара!).
Оставяме сместа да се охлади леко, след което прибавяме бъркайки маслото.
Смесваме топлия карамел с пуканките и лешниците, оформяме ги на шоколадови хълмчета и веднага ги хапваме.
Съвет: Вместо фунийки за сладолед можем да използваме и обикновени формички за мъфини.
Сподели или принтирай рецептата