Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
За тестото
За карамелизираните банани
За украса
Шоколадов крем или лешников нуга крем
Обелваме и разрязваме наполовина бананите за да ги карамелизираме.
Загряваме краве масло в тиган и прибавяме бъркайки захарта, докато не се разтопи. Добавяме бананите и ги запържваме няколко минути от двете страни, докато омекнат.
Прехвърляме ги върху дъска за рязане и с нож ги нарязваме на малки парчета. Оставяме ги да се охладят.
За тестото от извара с миксер бъркаме изварата, олиото, млякото, захарта и солта за да се получи хомогенна смес.
Смесваме брашното и бакпулвера и ги добавяме към сместа с изварата. Първо ги разбъркваме с дървена лъжица, а след това ги омесваме на ръка за да получим гладко тесто.
Загряваме фурната на 180°C горно/долно печене.
Разточваме тестото върху набрашнена работна повърхност до размери около 35 x 35 см и го намазваме равномерно с шоколадовия крем. Поставяме карамелизираните банани върху шоколадовия крем и навиваме тестото на руло.
Поставяме рулото върху лист хартия за печене и разрязваме с остър нож по дължина до средата.
Усукваме двете ленти тесто. Повтаряме това и с другата страна.
Поставете хартията за печене с плитките във форма за печене и ги печем в предварително загрята фурна за около 50-55 минути.
Забележка: Шоколадовата бананова плитка може да се приготви и предишния ден, тъй като остава много свежа и ароматна. Но вкусът ѝ е чудесен, когато е прясна от фурната.
Сподели или принтирай рецептата